Mobil dame

Annonse


Avlytter mer, løser mindre

Mobil dameDe to første månedene i år har politiet brukt muligheten til telefonavlytting mer enn i hele 2000. Samtidig blir stadig færre kriminalsaker oppklart, melder NRK.

– Jeg synes situasjonen er meget foruroligende. Dette er svært farlig for personvernet og rettssikkerheten, mener jusprofessor Thomas Mathiesen. Så langt i år har telefonavlytting vært benyttet i 53 saker, mens det i hele 2000 kun ble benyttet i 33 saker. Det dreier seg i hovedsak om avlytting ved mistanke om narkotikasmugling. I samme periode har imidlertid beslagene stadig blitt færre.

Ingen oversikt

Politidirektoratet har ingen oversikt over hvor ofte telefonavlyttingen fører frem. – det er underlig at ikke påtalemyndigheten har gitt oss en oversikt over dette, men det er kanskje mer underlig at ikke politikerne har etterlyst en slik oversikt, sier Mathiesen.

Erfaringer fra Sverige viser at avlytting fører til avsløringer i under halvparten av sakene.

(ITavisen Business)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse