Annonse


SPILLTEST: Gangland

Etter å ha installert Gangland og åpnet hovedmenyen ble jeg umiddelbart overrasket over det tiltalende og slicke brukergrensesnittet. Entusiasmen fikk dessverre en alvorlig knekk da jeg startet spillet i single player-mode.

Velkjent historie

For de av oss som har vokst opp med Scarface, The Untouchables og Robert De Niro kjenner vi scenen fra før: Med tomme bukselommer uten annet enn adressen til din mafiose onkel starter du eventyret.

I utgangspunktet må du adlyde alle ordre fra »the boss» enten det dreier seg om utpressing, drive by-shootings eller overtakelse av forretninger.

Suksesskriteriene er så absolutt på plass i Gangland, men utførelsen er bedrøvelig. Typene i »Gangland» er karikert til det latterlige, og når du skal leie inn hjelp har du valget mellom å rekruttere gorilla- eller prostituert-klonede medhjelpere.

Annonse


Flaue saker

Ikke nok med det: Spillet er i all hovedsak produsert av danske medarbeidere, og det er riktig flaut at Brooklyn-stemmene stinker av dansk aksent. Sammen kan dere så legge ut på de første oppdragene fra den typisk sigarrøykende sjefen.

I instruksjonsboken legger man stor vekt på at spilleren bør søke ly dersom det skulle oppstå en skuddveksling. I utgangspunktet prisverdig at man legger vekt på realisme, men i praksis fungerer dette dårlig.

Ved første forsøk på å overta våpensjappa over gata, blir jeg angrepet av eierens innleide hjelp, men skuddvekslingen foregår på halvannenmeters hold, og vi uvekslet omlag et par dusin skudd før mannen falt til gulvet.

Skjermbilde fra PC-spillet Gangland

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

In the Ghetto

Man har forsøksvis gjenskapt en typisk sliten italiensk ghetto i en amerikansk storby. Delvis er dette gjort med hell. Arkitekturen minner definitivt om New York – man kan omtrent se porene i de sandrøde mursteinbygningene. Skyggeeffekten fra sola er relativt overbevisende. Eiketrærne beveger seg i vinden. Mye pent.

Voksenspill

Dessverre holder ikke dette for et publikum som i all hovedsak bør være 18 år og eldre. Produsenten selv mener spillet passer for alle fra 12 år, men den vurderingen er neppe begrunnet etter samtaler med barneombudet.

For blodet flyter nemlig i Gangland. Språket er røft og motivene er ikke alltid like edle.

Skal man lage et gangsterspill som engasjerer et voksent publikum, krever det realisme i forhold til gameplay, grafikk og lyd. Gangland kan ikke by på noe av dette.

Annonse