AMD Athlon 64 FX

Annonse


AMD hamrer inn 64-bit

AMD Athlon 64 FXAMDs nye Athlon 64 FX-53 øker ytelsen fra FX-51, og stiller blant annet med integrert virusbeskyttelse som vil kunne aktiveres når Microsoft lanserer Service Pack 2 for Windows XP senere i år.

Og, naturligvis, prosessoren gir også forbrukere mulighet til å kjøre programmer i 64-bits modus.

– Når DU vil

I forbindelse med lanseringen av prosessoren på CeBit-messen benyttet AMDs visepresident for salg og markedsføring, Henri Richard, anledningen til å understreke at ved å sende ut prosessorer klargjort for 64-bit instruksjoner så er det opp til forbrukerne og markedet å bestemme når migreringen til 64-bit skal skje.

Særlig innen dataspill ser det ut til å være anvendelsesmuligheter for 64-bits databehandling, med annonsert støtte i spesialversjoner av tungdrevne 3D-spill som Unreal Tournament 2004 og Far Cry.

Richard sammenlignet til og med tradisjonelle 32-bitsystemer med svart-hvitt fjernsynsapparater, som raskt ble avleggs så snart farge-TV havnet i butikkyllene.

Høna og 64bit-egget

AMDs hovedkonkurrent, markedsleder Intel, har levert 64-bits prosessorer til serverbruk i en årrekke allerede, men har fortsatt til gode å slippe teknologien løs på vanlige forbrukere.

På spørsmål fra salen under torsdagens pressekonferanse svarte Intel-sjef Chris Morales unnvikende at de vil åpne for 64-bit i forbrukerprosessorer “først når applikasjonene er på plass”.

Annonse


Annonse