Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny storaksjon mot pirater

Tyske myndigheter har denne uka gjennomført aksjoner mot 750 steder, på jakt etter piratkopier av filmer.

piratskalle
Aksjonen kommer rett etter at EU vedtok ny lovgivning mot piratkopiering. Loven maner til lempelighet mot privatpersoner, men gir politiet i EU-landene desto hardere lut mot folk som sprer piratkopiert materiale og/eller tjener penger på det.

15 arrestert

I følge det tyske nyhetsbyrået DPA resulterte aksjonene i 15 arrestasjoner. I tillegg ble 200 PC-er, 19 servere og mer enn 40 000 brente DVD- og CD-plater beslaglagt.

Aksjonene ble utført etter tips fra den amerikanske filmorganisasjonen MPAA (Motion Picture Association of America). Organisasjonen har i to år etterforsket det tyske miljøet som skal ha drevet global massespredning av ulovlig kopierte filmer.

Stikkord: internett, lydogbilde