Ekspolderende mobil

Annonse


Fransk mobilkaos

Ekspolderende mobilVilt fremmede mennesker ringer og sender tekstmeldinger. Du kommer fram til helt andre enn de du tror du ringer eller tekster til. I lange perioder er telefonen din opptatt, selv om du ikke ringer.

Gå på besøk i stedet

I det hele tatt kan franskmennene like gjerne legge mobilen på hylla og gå på besøk til sine venner i helga i stedet.

Feilen gjelder i følge nyhetsbyrået det franske AFP de to store nettverkene Orange og Bouygues, og rammer spesielt Lyon og områdene rundt. Men også andre steder i Frankrike har man merket koaset. Spesielt om man prøver å kommunisere med venner og bekjente i Lyon.

– Ikke terror eller sabotasje

De to nettverkene har erkjent problemene, og jobber nå for å finne årsaken. Alt fra terror til en mulig bitter, oppsagt ingeniør har i pressen blitt lansert som teorier om hvorfor mobilnettet nå er helt på styr.

Annonse


En talsmann for Bouygues sier imidlertid at feilen er kjent i bransjen, men at sjansen for at den skal oppstå er mikroskopisk.

Like fullt har den oppstått. Og verken Bouygues eller Orange kan love at de er oppe og går igjen i Lyon før over helga.

Annonse