Annonse


ADSLpokalypse Nå!

Nok engang gjøres det vellykket spillunderholdning av menneskehistoriens gapende sår. EA Games har gjort stor suksess med andre verdenskrig i det siste – både med Medal of Honour-spillene og i hektiske nettbasert flerspiller-bataljer levert av Battlefield: 1942.

Nå er det Vietnam-krigen som er i skuddet. Battlefield: Vietnam er ett av en håndfull aktuelle spill som lar den amerikanske invasjonen være scene for skytemoro, men foreløpig den eneste som legger opp til massive, hektiske nettbaserte slag med opptil 64 spillere.

Død fra oven

Noe av det som gjorde BF:1942 så populært var muligheten til å hoppe inn og utav alskens land-, vann- og luft-baserte doninger som man ville, og bruke kjøretøy aktiv som del av lag-strategien. I BF:V bygger man videre på dette, og flykontrollene er nå blitt mer intuitive.

Særlig er det jagerfly og helikoptre som spiller hovedrollene. Helikoptre er vriene å manøvrere, menn kan i hendene til en dyktig pilot brukes både til gruppetransport – noen varianter rommer opptil 8 passasjerer med tilhørende mitraljøseposter – og til å plukke opp og droppe fullastede tankser og andre kjøretøy på strategiske posisjoner.

Ellers kan napalm-bombing og luftangrep være nyttige hjelpemidler, krigskonvensjoner til tross, for de som klarer å manøvrere jagerflyene. Uansett ligger det an til mye kaos i lufta, og det hele tar seg unektelig heftig ut.

Snikskytterne jubler

En annet viktig utvikling i BF:V er at man i langt større grad enn i BF:1942 kan ta terrenget til bruk for å skaffe seg et overtak. Buskas og jungelgress vokser høyt, og kan kan være svært effektiv kamuflasje å krype langflat rundt i. Dette påvirker spillet i betydelig grad, og gjør at man ofte må speide intenst etter munningsild for å lokalisere fienden.

Et fiffig og passende tilskudd til sjangeren er forøvrig kommunist-sidens mulighet til å grave tunneler for å sette opp nye spawn-steder (spawn: å komme inn i spillet igjen bare sekunder etter å ha dødd – en funksjon vi gjerne skulle sett i virkeligheten også).

Skjermbilde fra PC-spillet Battlefield: Vietnam.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Treffer blink

Temaet til tross er BF:V simpelthen suverent moro. Hvorvidt du vil like det bedre enn Battlefield: 1942 er en annen sak. BF:V holdes mistenkt for å være en smule ubalansert, og kan kanskje heller ikke sies å være like banebrytende som forgjengeren. Likevel er det nok godt nytt her til å anbefale Battlefield: Vietnam på det varmeste til multiplayer-fantaster som liker at det går for seg på slagmarken.

Har du derimot verken nettoppkobling eller tilgang på LAN-spilling, er det bare å glemme det – å spille BF:V på egenhånd mot håpløse datakontrollerte ‘bots’ er en flau opplevelse, og kun nyttig for å finpirke på flyferdighetene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse