CeBit 2004

Annonse


Stor interesse for CeBIT

CeBit 2004Av Nils Petter Sjulstad

Det blir fullt kjør i samtlige haller i år. Etter et par år med pessimisme i bransjen, ser vi at optimismen tiltaker i takt med selskapenes positive resultater for siste halvår. Norge vil i år representeres med 29 utstillere, mot 14 i 2003.

Norsk fellesstand

I fjor var det ikke var noen norsk fellesstand. Slik er det ikke i år. – Innovasjon Norge, IKT-Norge og Nærings-og handelsdepartementet (NHD) sponser den norske paviljongen, sier Fredrik Syversen i IKT-Norge.

Karin Mehren, representant for messeselskapet Deutsche Messe AG i Hannover, er svært godt fornøyd med den norske deltakelsen. – Det har ikke vært så høyt på mange år, sier hun.

Mange av de norske selskapene som er tilknyttet fellesstanden er programvareleverandører. – Det blir spennende å se om de får noe business ut av dette. De av utstillerne jeg har pratet med, er i alle fall optimistiske, sier Syversen.

Også Forskningsrådet og Nærings-og handelsdepartementet er blant utstillerne. – Vi ønsker å synliggjøre Norge som it-nasjon gjennom profilering av eNorge, sier Pål Gretland, underdirektør i it-politisk avdeling i NHD.

Trenden endret

Fra å være en messe for duppedingser i ymse slag har miljøet rundt messen blitt noe endret. Fortsatt vil det være gadgets i bøtter og spann, men fokuset er utvidet. – Trenden på Cebit vil være systemer i stedet for enkeltprodukter hver for seg. Mange utstillere sikter seg inn på SMB-markedet, sier Mehren.

Informasjonssjef Erik Andersen i Elektro-og elektronikkbransjen tror trådløse nettverk i hjemmet blir et hett samtaletema på messen. – Cebit vil være en spennende veiviser i år. Vi ser jo stadig økende salg av bærbare datamaskiner, også i hjemmet, sier han.

Andersen trekker frem at multimediebegrepet omfatter alt fra brunevarer, data, telekom og trådløse nettverk. Slår spådommene til kommer disse løsningene inn i stuen din for fullt i år.

Cebit er kongen

Totalt blir det 6.411 utstillere, en reduksjon fra 7.112 utstillere i 2003. Interessen for Cebit står i sterk kontrast til de andre messene. Faktisk er messen like stor som de syv neste internasjonale messen på rangstigen.

Ser vi bort fra vertslandet, er Taiwan desidert best representert, med hele 709 utstillere mot 664 året før. Til sammenlikning stiller USA med 222 i år, noe som er en nedgang siden i fjor da antallet var 249 utstillere.

Omkring 20 prosent av de besøkende til messen kommer fra utlandet. – Prosentandelen av fagfolk som besøker Cebit er stadig stigende. I følge våre statistikker var hele 87 prosent av de besøkende på messen i fjor der i embeds medfør, sier Mehren.

(Denne artikkelen er hentet fra ITavisen Business nr. 5 2004)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse