Microsoft

Annonse


Tvang og bøter for Microsoft

Microsoft– Alle medlemslandene stiller seg bak våre forslag, sa EU-kommisjonens talskvinne Amelia Torres på en pressekonferanse mandag, i følge Bloomberg News. Representanter for EU-landenes nasjonale konkurransemyndigheter samlet seg mandag om EU-kommisjonens beslutninger og forslag til tvangstiltak.

Hva som vil skje videre skal etter planen avgjøres innen 24. mars, blant annet størrelse på eventuelle bøter. Det er antydet et beløp på flere hundre millioner euro.

Må dele

EU-kommisjonene krever at Microsoft må dele proprietær informasjon med konkurrentene. Den krever også at Microsoft gir pc-leverandørene en versjon av operativsystemet Windows strippet for innbygget audiovisuell programvare, slik at konkurrenter kan legge seg inn.

Microsoft vil søke om å få saken utsatt, skriver di.se. Selskapet får antakelig en frist på seg til å gjennomføre vedtakene.

Saken i ulike fasetter har versert i over ti år. Både i 1994 og 1997 kom partene, i følge Aftenposten, frem til kompromisser uten at det har løst problemene

(Denne artikkelen er hentet fra vårt søsterpublikasjon ITavisen.biz)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse