Hopp til navigasjon Hopp til innhold

«Mr. Spam» digger søppelpost

Orlando Soto (45) er ikke som andre internauter. Han er glad for all spam han får, leser alt, svarer, og bruker masse penger på fantastiske tilbud.

spam kar
Uten e-postmottakere som Soto, ville spam-utsenderne neppe giddet å holde på som de gjør.

– Jeg er åpen for det meste. Spam hjelper meg slappe av og håndtere hverdagen, sier Soto til Wall Street Journal.

Daglig spam-glede

Den amerikanske eiendomsmegleren Orlando Soto bruker hundrevis av dollar i uken på spam, og blir skuffet hvis innboksen ikke er halvfull når han setter seg ned for å pløye gjennom godbitene etter middag med sin kone.

Arometerapi-olje, legemidler, bøker, metalldetektorer, flipper-spill…Soto innrømmer at det er en utfordring å sortere ut de mest interessant tilbudene, men ender som regel opp med å slå til på et par etter å ha pløyet gjennom et 50-talls mail på en typisk kveld.

Drømmekunden

Spam-utsenderne er evig takknemlige for kunder som Soto, som i motsetning til de fleste engangskjøperne gjerne kommer tilbake og blir fast kunde.

Det trengs som regel bare én kjøper per. 10,000 utsendte mail for å at det hele skal lønne seg, og da er det naturligvis greit å treffe på surfere som Soto – som gjerne slår til og bruker $100 på et superdupert «kjøp 1, få to gratis pluss frakt» vitaminpille-tilbud.

– God spam er en velsignelse, sier Soto.

Stikkord: internett