Media Player 9 Mac OS X

Annonse


Media Player ut av Windows

Media Player 9 Mac OS XI følge nyhetsbyrået Reuters er utfallet nå så godt som klart. Inntillingen som komiteen ved Europakommisjonen skal behandle i dag er i følge nyhetsbyråets kilder krystallklar: Microsoft har forbrutt seg mot EUs konkurranseregler, og må foreta endringer i Windows som åpner for konkurrentene.

Endelig avgjort 24. mars

Konkret innebærer dette at multimediespilleren Windows Media Player må fjernes fra operativsystemet, slik at konkurrenter som Real Player og QuickTime får bedre muligheter til å hevde seg i markedet.

Det vil likevel ennå gå noe tid før en endelig avgjørelse er tatt. Den endelige realitetsbehandlingen vil skje onsdag neste uke. Da er det ventet at kommisjonen i tillegg vil gi Microsoft en saftig bot. Et beløp på over 22 milliarder norske kroner er allerede nevnt.

– Kan ikke fjernes

Microsoft har hele tiden hevdet at Media Player er en integrert del av Windows, og at programmet dermed ikke kan fjernes.

Selskapet Real, som står bak Real Player, har i løpet av høringene demonstrert overfor EU-kommisjonen at dette ikke er noe problem.

Mer integrasjon

Samtidig er det klart at Microsofts kommende operativsystem Longhorn går enda lenger i retning av integrasjon enn tidligere Windows-versjoner. Blant annet vil HTML og en rekke bilde- og lydstandarder bli støttet direkte på operativsystemnivå og ikke trenge applikasjoner som Internet Explorer og Media Player.

Det kan dermed tenkes at hele EU-problematikken forsvinner før et eventuelt vedtak blir satt ut i livet – etter en anke som Microsoft allerede har signalisert at de vil gå for.

Avgjørelsen gjelder formelt sett bare servermarkedet, og det er uklart om Microsoft også må fjerne Media Player i klientversjonene Windows XP Home og Professional.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse