WD 120 GB harddisk

Annonse


Gjør 200 GB til 510 GB?

WD 120 GB harddiskStadig synkende priser på harddisken forhindrer ikke folk i å prøve å utnytte bedre den lagringsplassen de allerede har.

Fra 200 GB til 510 GB

En innsender til britiske nettstedet The Inquirer hevder han oppdaget at det finnes skjulte partisjoner på standard harddisker.

Ved hjelp av metoden skal Wiley Sider og kameraten Scott Komblue ha klart å forvandle en 200 GB Western Digital-disk til en 510 GB-utgave – langt mer enn det som er mulig å få kjøpt i butikken i dag i form av en enkelt disk-enhet.

Dobelet Maxtor-disk

En 80 GB IBM Deskstar økte i følge de to til 150 GB, en Maxtor 40 GB doblet kapasiteten, mens en 20 GB Seagate økte til 30 GB.

Metoden skal også fungere på bærbare maskiner med 2.5 tommers disker.

– Ikke hemmelig

Det er imidlertid ikke sikkert at metoden er så hemmelig likevel. I følge harddiskdistributøren Bell Micro er partisjonene på ingen måte udokumenterte. Ved reparasjon av harddisker bruker de metoden selv – og kan dermed se de skjulte områdene.

Uansett vet nok de færreste om dette. En detaljert gjennomgang av hva du gjør finner du HER. Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at verken vi eller The Inquirer tar noe ansvar for ødelagte harddisker og bortkomne data.

Diskusjonen går nå høyt både i vårt eget kommentarfelt og andre steder på nettet om harddisk-utvidelsen er fleip eller fakta. Mange mener at det bare er snakk om overlappende partisjoner, og at harddisken derfor ikke blir større i det hele tatt. Se for øvrig kommentarene til Inqurier-atikkelen HER.

Annonse


Annonse