Linux-nei

Annonse


SCO: – CA betalte for kode

Linux-neiI forrige uke sto selskapet EV1 Servers fram og sa at de hadde kjøpt retten til å bruke SCO-kode som er identisk med den som finnes i gratisvaren Linux.

– Gode kunder

SCO hevder nå at de har flere betalende kunder i ermet. Blant disse er det gigantiske konsulent/IT-løsningsselskapet Computer Associates (CA) med 16 000 ansatte verden over.

I følge SCO har CA opptrådt eksemplarisk, og gjort rett og skjel for seg. Det har verken IBM, DaimlerChrysler, Autozone eller andre storselskaper som bruker Linux, hevder de. Derfor går de nå til rettssak mot disse selskapene.

– Bare tull

CA har på sin side en helt annen versjon. I følge BBC hevder de at pengene ble overført som en del av et oppgjør til et annet selskap, og at de ikke hadde noen verdens ting med SCOs lisensiering eller Linux-kode å gjøre.

Annonse


I tillegg finner CA det betimelig å opplyse at de ikke liker SCOs metoder….

Bare 137 000

Blant andre selskaper SCO trekker fram som gode betalere er Questar og Leggett & Platt.

I følge BBC skal det likevel ikke dreie seg om store penger. I følge BBC skal SCO bare ha inkassert 20 000 dollar (om lag 137 000 kroner) totalt av sine påståtte «stjernekunder».

Det har vært skumlet om at selveste Bank Of America er neste selskap på SCOs liste. Banken figurerte i et tidlig strategiskriv som pressen fikk tak i. Men SCO har selv ikke bekreftet at de virkelig vil gå løs på storbanken.

Annonse