ITavisen logo stemning

Annonse


Hver 10. nordmann leser oss!

ITavisen logo stemningMed andre ord leser bortimot 10 prosent av Norges totale befolkning nå ITavisen.no.

Tidligere undersøkelser viser at hovedtyngden av våre lesere er mellom 15 og 35 år, og at de hovedsaklig er menn. Denne gruppa utgjør i følge Statistisk sentralbyrå 611 000 personer.

Altså blir vi lest av over to tredeler av «målgruppa» vår.

44 prosent vekst

Blant Norges nettaviser er vi nå nummer 4, bak VG, Dagbladet og Aftenposten. Siden februar i fjor har ITavisen.no hatt en vekst på formidable 44 prosent. Det er prosentvis akkurat like mye som VG, og godt over de to andre store, almene nettavisene.

Annonse


Lesertallene Gallup/Redmeasure opererer med er såkalte «unike brukere». Dette er rent teknisk IP-adresser som er registrert via informasjonskapsler (cookies). Det finnes feilkilder. Blant annet bytter de fleste IP-adresse når de kommer hjem fra jobb. En og samme person kan dermed bli registrert på to IP-adresser.

Mørketall

På den annen side er det noen (og særlig mange blant ITavisen.nos lesere, som vi vil tro har noe mer peiling på slikt enn gjennomsnittsnordmannen) som passer på å slette sine cookies jevnlig eller lar være å akseptere dem.

Disse blir ikke registrert i systemet, og man regner derfor med mørketall. Det er mulig at antallet doble IP-adresser og mørketallene omtrent opphever hverandre.

Enkelte nettsteder nekter sine lesere å komme inn dersom de har skrudd av cookie-funksjonen, men det gjør ikke ITavisen.no.

Offisielle målinger

Så godt som samtlige store nettsteder i Norge bruker Norsk Gallup/Redmeasure-målingene. Det er disse reklamebransje og annonsører forholder seg til.

På listen av de mest populære nettstedene i Norge i dag er ITavisen.no nummer 15 – mellom portalen Start.no på 14. plass og Aetat.no på 16. plass. Nærmeste nettavis er Bergens Tidendes nettutgave på 17. plass med 423 000 unike brukere.