Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Saksøkt Nalbant vant

Nadir Nalbant ble saksøkt for 5,3 millioner kroner av hans »eget» konkursbo for over to år siden. Dommen er avsagt og Nalbant har vunnet saken.

Foto: Jørgen berner Ross
– Jeg er glad for at man endelig har fått behandlet saken på en ryddig måte i retten. Den har pågått i to og et halvt år, og sånn sett er jeg glad for at retten har sagt det jeg har sagt hele tiden. Jeg gjorde et ærlig forsøk på å få til noe i et selskap som allerede var konkurs, sier Nadir Nalbant til Dagens Næringsliv.

Betalte ikke

Konkursboet mener Nalbant bevisst handlet i strid med flere bestemmelser i aksjeloven, noe Oslo tingrett frikjente han for. Det er ikke grunnlag for erstatning.

I 2001 fikk Nadir Nalbant tak i Broadband Mobiles konkursbo, og hans heleide selskap Nye Broadband fikk også rettighetene til å bygge ut 3G. Prosjektet mislyktes og Nalbants selskap inngikk avtale med konkursboet om å dekke lønnen til 60 ansatte, men klarte aldri å innfri denne delen av avtalen. Broadband Mobiles slo Nye Broadband konkurs i et forsøk på å få dekket kravet uten at Nalbant betalte.

– Under tvil

Bostyrer Espen Hamar i Kvale & Co. i Nye Broadband påpeker at dommen er avsagt under tvil.

– Min vurdering er at saken bør ankes, sier Hamar som vil diskutere saken med bostyrer Kjell Dagestad i Broadband Mobiles konkursbo.

NPS

(Denne artikkelen er hentet fra vårt søsterpublikasjon ITavisen.biz)