FBI logo

Annonse


Publiserer bilder av nettpedofile

FBI logoNormalt må man ha en kjent identitet i tillegg til bevis for å kunne arrestere en mistenkt i en kriminalsak. Men amerikanerne har et unntak fra denne loven som kalles «John Doe»-arrestordre.

Med dette menes at man i spesielle tilfeller kan få utstedt en arrestordre selv om man ikke vet hvem den mistenkte er. Tidligere har slike arrestordrer kun vært utstedt i forbindelse med bankran og liknende.

Viser ansikt

På nettsteder for barnepornografi verden over finnes det massevis av bildemateriale hvor også overgriperens ansikt vises tydelig. Det er dette bildematerialet FBI nå legger til grunn for å utstede arrestordrer mot pedofile.

Bilder av overgripere man har bunnsolide bevis mot blir offentliggjort i ukentlige TV-programmer og på Internett.

Så langt har alle som har fått sitt bilde lagt ut, blitt identifisert og arrestert. I følge FBI fungerer metoden så godt at de vil fortsette å bruke den. De understreker også at det for hver arrestasjon reddes flere barn fra overgrep, skriver CNN.com.

Justismord

Men det er selvsagt de som er kritiske også til dette tiltaket. I et stort land som USA er det mange som er lik hverandre, og man kan ofte se annerledes ut på bilder og film i forhold til virkeligheten.

Selv om man hittil ikke har gjort feil, forventer personvernsforkjempere at uskyldige kommer til å bli pekt ut som pedofile om dette fortsetter.

FBI selv bedyrer at dette ikke skal skje, siden det kun er de man har bunnsolide bevis mot som blir lagt ut på denne måten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse