Sensecam Microsoft

Annonse


Følekamera fra Microsoft

Sensecam MicrosoftMicrosoft ser forseg at kameraet kan bli brukt for eksempel til å overvåke hjertepasienter og andre med kroniske sykdommer. I prototyp-utgaven kan kameraet bare reagere på lys og bevegelse, men det er fullt mulig å få det til å reagere på endringer i kroppstemperatur eller hjertefrekvens.

Lagrer vinen

Kameraet bæres rundt halsen, og kan også brukes til fest og moro. Om du for eksempel lurer på hvilken type vin du drakk i går, har kameraet et bilde av etiketten lagret i minnet.

Førsteutgaven er programmert til å ta 2000 bilder i døgnet, men dette kan utvides i takt med utviklingen av minne. Ideen er at bare vesentlige endringer i tilværelsen skal registreres. Om kameraet fungerer etter hensikten, skal du altså ikke risikere å oppleve å få en endeløs rekke bilder av deg selv foran PC-en en arbeidsdag.

Vil videreutvikle

Produktet har fått navnet SenseCam, og ble presentert denne uka på TechFest–messen arrangert av Microsoft i deres hovedkvarter i Redmond, Washington.

Når vi snakker om et ferdig salgsprodukt, kan ingen si. Men Microsoft satser penger på produktet, og vil videreutvikle det på stadig flere bruksområder.

Flere opplynsinger finner du på Microsoft Research.

Annonse


Annonse