Dell linux

Annonse


– SCO-brev avslører Microsoft

Dell linuxDersom innholdet i brevet er riktig, vil konspirasjonteorien mange Linux-tilhengere lenge har hatt kunne vise seg å være riktig: At Microsoft pumper store penger inn i det lite lukrative selskapet SCO for å ta knekken på Linux.

Foreløpige investeringer skal i følge brevet være på 86 millioner dollar – om lag 600 millioner norske kroner. Og Microsoft skal være villig til å bidra med enda mer, skal en tro ordlyden i brevet som ble lekket fra SCO.

Uten denne investeringen ville SCO hatt et underskudd på godt over 100 millioner kroner, i følge Linux-forkjemperen Eric Raymond, som publiserte brevet med sine egne kommentarer på Opensource.org.

SCO-seier betyr Linux-død

Skulle SCO vinne sakene de har anlagt mot Novell, IBM og et kommende utall Linux-brukere, vil Microsoft være kvitt sin eneste reelle konkurrent.

Da vil gratisvaren Linux bli stemplet som simpelt Unix-tyveri og ikke lenger være noe reelt alternativ til Windows for bedrifter og offentlig virksomhet.

Microsoft har riktignok lisensiert SCOs programvare, men hevder hardnakket at dette verken har med finansiering eller søksmål å gjøre.

Publisert på nett

Avsenderen av e-posten er Mike Anderer i konsulentfirmaet S2, som skal være mellommann og diskresjonsgarantist i den angivelige avtalen mellom Microsoft og SCO. Mottakerne er SCOs nestleder Chris Sontag og finansdirektører Bob Bench.

– En misforståelse

SCO bekrefter i dag at brevet er ekt. Men de hevder at Anderer har misforstått, og at avtalen som er omtalt slett ikke gjelder Microsoft.

I følge SCO-talsmann Blake Stowell dreier det seg i virkeligheten om en avtale mellom SCO og selskapet BayStar, og at denne Microsoft på ingen måte var involvert i denne transaksjonen.

Solgte Linux-lisens

Samtidig melder BBC at SCO har solgt retten til å bruke Linux til firmaet EV1 Servers, samt flere andre ikke navngitte selskaper.

Det vil vi i all forsiktighet kalle å selge skinnet før bjørnen er skutt….

Så langt har SCO gått til sak mot to bedrifter som bruker Linux: Bildelprodusenten Autozone og bilprodusenten Daimler-Chrysler. Det spekuleres nå i om storbanken Bank Of America er den neste på selkskapets liste.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse