Linux-nei

Annonse


SCO utvider IBM-søksmål

Linux-neiSCOs opprinnelige krav på 1 milliard dollar (6,9 milliarder kroner etter dagens kurs) blir for småpenger å regne i forhold til de fem milliarder dollar (34,7 milliarder kroner) de nå krever.

Droppet vesentlig punkt

Striden står om kode i den utgaven av Linux som IBM selger til sine serverkunder. SCO mener at koden er stjålet fra deres Unix-variant UnixWare.

SCO forlangte opprinnelig 1 milliard dollar i erstatning, dels for tyveri av kode og dels for tyveri av forretningshemmeligheter. Seinere har punktet om forretningshemmeligheter blitt droppet, men erstatningsbeløpet ble opprettholdt.

1 milliard for hvert punkt

Svært overraskende er det derfor at SCO nå utvider klagemålet. Nå vil de ha en milliard dollar for urettferdig konkurranse og i tillegg 1 milliard for hver av punktene i kontrakten som SCO mener IBM har forbrutt seg mot.

I tillegg truer SCO fortsatt med å saksøke store deler av Linux-miljøet – både leverandører, brukere og videreselgere.

Overholdt ikke frist

I denne delen av saken har imidlertid toget gått i denne omgang,. SCO rakk nemlig ikke fristen for å legge fram konkrete bevis i saken.

SCO har også saksøkt nettverksleverandøren Novell, både for bruk av Linux og Unix. Novell er en av de opprinnelige eierne av Unix, og hevder at de fortsatt har opphavsrett til koden.

Kilde: News.com.

Annonse


Annonse