virus orm lite bilde

Annonse


– Patching ikke godt nok

virus orm lite bildePå RSAs sikkherhetskonferanse som nå pågår i San Francisco ble det i følge News.com framsatt hard kritikk mot både Microsoft og andre selskaper som i følge flere eksperter først går løs på virusinfeksjonene når de er et faktum og allerede har gjort stor skade – framfor å forebygge problemene.

– Månedlig «ulv»-rop

Microsoft fikk ros for å ha tat fattt i sikkerhetsproblematikken med sitt Trustworthy Computing-program. Men flere påpekte at dette langt fra var nok.

– Da Microsoft sendte ut fortløpende meldinger, var det som å rope «ulv» hele tiden. Nå roper de «ulv» en gang i måneden, sa sikkeherhetssjef Philip Harris i matvarekjeden Safeway.

Han påpekte at det kunne være en fordel for kriminelle å vite når Miccrosoft kom med sine advarsler, og at virusmakere og spammere ikke jobber etter faste tidssskjemaer, slik Microsoft nå gjør med sine månedlige oppgraderinger.

– Staten må på banen

Det mest radikale utsagnet (etter amerikansk målestokk) kom likevel fra databasegiganten Oracles sikkerhetsssjef Mary Ann Davidson, Hun mener at erfaringen så langt viser at private selskaper ikke makter å gi oss dataasikkerhet, og at føderale myndigheter nå må begynne å spille en langt mer aktiv rolle.

– Kapitalistene vil mye heller finansiere plasterlapp-selskaper enn vaksine-selskaper, uttalte Davidson.

Safeway-sikkerhetsjef Harris sa det slik:

– Noen ganger føler jeg at problemet styrer oss framfor at vi har styringen på problemet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse