DVD X Copy Platinum

Annonse


321 slår tilbake

DVD X Copy PlatinumI forrige uke avgjorde en amerikansk domstol at selskapet må slutte å selge sin populære programvare DVD X Copy, som lar brukere gjøre eksakte duplikater av DVD-plater.

321 Studios anker nå saken, og gjør det klart at de akter å ta det hele til høyeste rettsinstans – Høyesterett – om nødvendig.

– Det er ingen forskjell mellom det å kopiere en musikk-CD for personlig bruk og det å gjøre en backup av en DVD-film for personlig bruk, heter det i en pressemelding på selskapets nettsted.

DeRip

Retten fant at funksjonen i programmet som «rippet» DVD-filmer ved å dekryptere Hollywoods CSS (Content Scrambling System)-kode er i strid med den amerikanske DMCA (Digital Millenium Copyright Act)-loven. DMCA forbyr blant annet ethvert verktøy som kan brukes til å forbigå opphavsrettsbeskyttelser.

321 Studios sier de vil fortsette å selge DVD X Copy frem til 27. februar, hvorpå de da vil føye seg etter rettens pålegg og erstatte programvaren med en versjon uten «ripper»-funksjon inntil anken er avgjort – om de da ikke innen den tid har fått utsatt salgsforbudet.

Annonse