Minibank-svindel

Annonse


Minibanksvindel fra innsiden

Minibank-svindelDen uheldige bankkunden skulle vise arbeidskameratene på puben i lunsjpausen hvordan slik svindel kunne utføres. Han valgte nærmeste minibank som demonstrasjonsmateriale.

Stor var overraskelsen da han oppdaget at automaten var «fikset» – sannsynligvis på samme måte som automaten som hadde lurt ham.

Sony-kamera

Mannen og kollegene hans fjernet like godt bandittenes ekstrautstyr og tok det med seg på kontoret. Der dissekerte de boksen, fotograferte delene og la bildene ut på nettet.

På innsiden av enheten befant det seg følgende utstyr: En falsk kortleser med batteri, et Sony Cybershot DSC-U50 digitalt stillbildekamera og et 512 MB Sony Memory Stick minnekort.

Offeret merker ingenting

Den falske kortleseren fungerer slik at når kunden stikker inn kortet, blir det «spist» av bandittenes kortleser i stedet for bankens regulære kortleser. Men ulikt mer primitive metoder, kommer kortet ut igjen. Og kunden merker ingenting før beløpet er trukket fra kontoen.

Sony-kameraet brukes til å fotografere tastetrykkene og dermed få fatt i PIN-koden. Ved hjelp av informasjonen fra magnetstripen, som kortsvindlerne får gjennom den falske kortleseren, samt foto av fingerbevegelsene til bankkunden som taster koden, kan svindlerne fritt tømme kontoen i en hvilken som helst minibank.

Lignende metoder, såkalt «skimming», har vært brukt her i landet også, og nådde en topp i sommer i Østlandsområdet. Det antas at organiserte kriminelle står bak denne formen for svindel.

Bildene kan du se HER.

Annonse


Annonse