Annonse


Krafttak for Windows-sikkerhet

Selskapet RSA Security er mest kjent for sine SecurID-produkter som beskytter innlogging i nettverk. Nå har de inngått et omfattende samarbeid med Microsoft for å sikre Windows XP, 2000 og 2003 server.

– Ikke ordentlig sikkerhet

Det er en kjent sak at innloggingsrutinene i disse operativsystemene later noe tilbake å ønske, for å si det forsiktig. Microsoft har selv innrømmet at sikkerheten er mangelfull, og vi har hørt enkelte Micrososoft-representanter si at innloggingen med brukernavn og passord nærmest ikke er ment som sikkerhet i det hele tatt.

Nå tar selskapet konsekvensen av dette og integrerer sin innloggingsrutine med RSAs utprøvde teknologi.

Første gang

Det er første gang sikkerheten i Windows har blitt integrert med tredjeparts programvare.

Microsoft beskriver den nye sikkerhetsrutinen som et ledd i «Trustworthy Computing»-kampanjen.

– Sterk autentisering er et fundamentalt krav i all sikkerhet, sier Microsofts Michael Atalla til nyhetsbyrået Reuters.

Det nye sikkerhetssystemet vil komme på markedet i september. Det er ennå uklart om det vil bli en del av den faste, gratis oppgraderingsrutinen eller solgt som eget produkt mot betaling. Siden dette er et produkt som først og fremst retter seg mot næringslivet, er det siste mest sannsynling.

Annonse


Annonse