epost spam junkmail

Annonse


Står du på spammernes liste?

epost spam junkmailI dag morges fikk jeg en telefon fra en oppskjørtet kvinne i Hammerfest som hadde mottatt et svært ubehagelig e-brev fra meg. Brevet innholdt grove trusler og bekyldninger på engelsk, og hun brukte deler av helga på å spore opp drittsekken som hadde sendt det.

Det var ITavisen.nos redaktør, altså undertegnede.Kvinnen sto på nippet til å kontakte politiet, men hadde vel et ørlite håp om at det ville nytte å gi meg en verbal lærepenge.

Finner adresser på nettet

Da jeg omsider kom til orde og fikk forklart henne at brevet etter all sannsynlighet kom fra en spammer, ble tonen hyggeligere. Vi skiltes som venner, og undertegnede har fremdeles kontor uten gitter, brev- og besøksforbud.

Adressen som ble brukt var (Oops! Der gjorde jeg det igjen!) [email protected], som er den egentlige adressen bak [email protected]. Siden spammere bruker programvare som leter etter innholdet i en mailto:-lenke, er det nok å være innom nettstedet ITavisen.no for å skaffe seg et pent knippe gyldige e-postadresser å sette i avsender- eller mottakerfeltet.

Åpenhet viktigst

Vi har vurdert å bytte adresser og skjule dem. Men vi vil ikke. Vi bruker heller spamfiltre, slik at vi slipper den verste strømmen. Årsaken er at det er viktig for journalister og annonseselgere å være tigjengelig. Ikke bare via et mailskjema, men via en adresse som det går an å huske.

Verre er det med sakesløse mennesker der ute som tror de mottar uønsket e-post fra oss. Vi kan ikke si annet enn at slikt hender. En unnskyldning ville vel være nokså meningsløs.

Her er listen!

På nettstedet mail-archive-com finnes en liste over e-postadresser som er mye brukt av spammere. Der finner vi følgende Itavisen.no-adresser:

[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]

På lista er det påfallende mange adresser til massemedier i Norge. Aftenposten.no er «vinneren», med hele ni adresser. Men også digi.no og linmag.no (Linux-magasinet) er representert, blant mange andre. Årsaken er nok at nettaviser flest velger, eller i det minste har valgt, å ha synlige e-postadresser ute på weben.

Slik jobber spammerne

Og la oss igjen gjøre det klinkende klart: Vi sender ytterst sjelden ut e-post til folk uoppfordret. Og vi tilstreber alltid å være så høflige og saklige som mulig når vi svarer – selv når kritikken av oss er nådeløs…

HER finner du for øvrig en oversikt over metodene spammere og virusmakere bruker for å finne adressen din.

Annonse


Annonse