Annonse


Væpnet til tennene – banal til beinet

Armed & Dangerous (PC, Xbox) er et actionspill med høyt tempo, gøyale hovedpersoner og mange….mange…slemminger å plaffe ned.

For selv om dette spillet er pakket inn i flere lag med tegneseriaktig kulhet, og krydret med både bløte og tørre vittigheter, er selve essensen utpreget banal.

Skyt og spreng

Du er sjefen for en udugelig gjeng med klovner – deriblant en robot, en gal vitenskapsmann, og en muldvarp – som prøver å hale i land århundrets kriminelle kupp. Problemet er bare at fantasiverdenen du kastes inn i er midt i en blodig krig, og dermed er arenaen satt for det som til syvende og sist bare er middels spennende greier.

Det er mye godt potensiale her, inkludert et utvalg av særdeles spennende våpen – for eksempel hai-skyteren (som skyter haier, naturligvis) – og de mildt underholdende sekvensene der du settes i et kanontårn og forsvarer deg mot hundrevis av stormende tropper i god gammel Missile Command-stil.

Men flere gode idéer overkjøres av platthet og drukner i hjernedød gjentakelse. Stort sett består utfordringen av å springe rundt og skyter til alt er dødt, og deretter springe videre – avbrutt av et og annet hinder som må sprenges i lufta. Ikke at vi i prinsippet har noe imot DET, men det kan gjøres så mye bedre enn dette.

Dessuten fungerer ikke konseptet med å styre et «team» med sinnsvake figurerer så godt, siden dine lagkamerater er så og si ubrukelige i skuddkamp. Du kan likesågodt drite i dem, og bare la de dø først som sist – de våkner uansett til live igjen i neste oppdrag.

Tuba-geværet blåser det meste av banen.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Innfrir ikke

Kan sprengt humor og bunnløs ammunisjon veie opp for en ellers platt spillopplevelse?

Egentlig ikke. Armed & Dangerous er innimellom veldig morsomt, og IKKE et fryktelig dårlig actionspill. Det burde bare vært så mye bedre. Fem hundre spenn er mye, selv for en god latter…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse