Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Caprino protesterer mot Funcom-støtte

1.6 millioner filmkroner gikk til Funcoms Drømmefall, men Remo Caprino reagerer på at ikke Askeladden får utviklingssstøtte.

Caprino & Co
Denne uken kunngjorde Norsk Filmfond at eventyrspillet Drømmefall, oppfølgeren til Funcoms internasjonale suksess Den Lengste Reisen, tildeles 1.6 millioner kroner.

Reagerer

Remo Caprino, som ikke fikk støtte til sitt eget Askeladden-spill, reagerer på avgjørelsen – både fordi Funcoms Ragnar Tørnquist satt i Filmfondets ekspert-panel, og fordi han mener Drømmefall er for lite «norsk».

– Jeg reagerer særlig på tildelingen i forhold til de kriterier Kulturdepartementet, ESA og filmfondet selv har satt. De har som forutsetning for å støtte utviklingen av dataspill, at spillene skal være norske historier basert på norske verdier, miljøer og kulturkoder. Jeg tviler ikke på kvaliteten i «Drømmfall», men jeg kan ikke se noe som har med norsk miljø og norske kulturkoder å gjøre slik det forutsettes i kriteriene, sier Caprino til Aftenposten.

– Ble vurdert

Norsk Filmfond sier de ga Caprinos spill en seriøs vurdering, men at søknaden ikke kunne ferdigbehandles fordi Caprino kom med så mange nye opplysninger underveis.

Regjeringen har tidligere gitt spesialbevilgning på to millioner kroner til Remo Caprino og Askeladden.

Annonse
Stikkord: spilltester