Lindows-PC

Annonse


Lindows endrer navn

Lindows-PCLindows.com er PC-leverandøren som leverer lavpris PC-er med Linux som operativsystem i stedet for Windows.

Både i USA og i flere Europeiske land har Microsoft gått til sak mot Lindows.com for å få en rettslig kjennelse som fratar Lindows.com bruken av navnet Lindows. Microsoft argumenterer med at det er for nært varemerket Windows, som de har rettighetene til.

Saken pågår enda i USA, men i flere europeiske land har Microsoft fått medhold av domstolene.

LinDash

Som en reaksjon på de europeiske dommene har Lindows.com bestemt seg for å endre navn på varemerket sitt i de landene hvor Lindows.com ikke lengre kan brukes.

Det nye varemerket Lin—s (uttales LinDash) er allerede klart for utrulling og det er satt opp en egen hjemmeside, som skal brukes av kunder i Belgia, Nederland, Luxembourg og Sverige, skriver Yahoo! News.

Evig kamp

Selv om Lindows har møtt motbør i deler av Europa, vant de nettopp en delvis seier i en amerikansk rettssal hvor dommeren fastslo at Microsoft ikke nødvendigvis har enerett på navnet Windows, dersom en folkejury avgjør at navnet er et alt for vanlig ord i det engelske språket til å kunne legges beslag på.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse