Hopp til navigasjon Hopp til innhold

GPS-navigasjon for blinde

Et selskap fra New Zealand har utviklet et GPS-basert hjelpeverktøy for blinde.

Enheten kalles for VoiceNote GPS og er rett og slett en modifisert PDA med GPS, tale og tastatur med blindeskrift.

Man laster inn de kartene man har bruk for i PDA-en og kan deretter straks få vite hvor man er via en digital stemme. Man kan også plotte inn en rute man ønsker å gå eller ferdes langs, og så lest opp vegbeskrivelsen undervegs eller hvor mye man har avveket fra ruten.

VoiceNote GPS kan enda ikke ta i mot instrukser via stemme, men har som nevnt et spesielt tastatur som bruker blindeskrift. Det finnes også en oppgradert utgave som kan skrive ut rutebeskrivelser i blindeskrift.

Du kan lese mer om VoiceNote og andre produkter for synshemmede hos Pulse Data HumanWare.

Stikkord: Mobil