Segway-robot

Annonse


Segway-fotball

Segway-robotMen NASA jobber hardt med å utvikle roboter som de kan sette igjen i verdensrommet, jobber andre vitenskapsmenn og kvinner med å utvikle roboter som kan gjøre noe for oss mennesker i hverdagen.

I dette tilfellet spiller de fotball med oss, selv om det ikke er den egentlige grunnen til forsøket.

Mann mot maskin

I forsøket som skal gå av stabelen snart bruker forskerne ved Carnegie Mellon University en rekke Segway mobile plattformer. Noen er modifisert for å bli styrt av roboter, mens andre betjenes av mennesker. Felles for alle er at de har fått montert en sparkemekanisme for å få fart på ballen.

I kampen skal begge lag bestå av både roboter og mennesker, skriver BBC News. Hovedformålet med forsøket er nemlig å se om man kan få robotene til å samarbeide med menneskene og hverandre. Og om robotenes kunstige intelligens klarer å lære seg å se åpninger, skuddsjanser og liknende. Altså hvor intelligente de er.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse