Annonse


Psion kommer tilbake

Psion bestemte seg for et par år siden å slutte å lage de enormt populære lomme PC-ene sine, og heller satse alle sine ressurser på å utvikle operativsystemer til mobiltelefoner og andre PDA-er.

Psion står blant annet bak operativsystemet Epoc som brukes i Nokias kommunikatorer (og Psions egne PDA-er), og har vært tungt inne i Symbian-samarbeidet, som er et prosjekt satt i gang av de største aktørene i mobilmarkedet.

Solgt

I forrige uke valgte Psion å selge sine andeler i Symbian-konsortiet til Nokia, og sitt eget selskap for utvikling av programvare, Psion Software til Visto.

Nå planlegger Psion i følge The Inquirer å lansere en rekke håndholdte dingser som er baserte på Linux som operativsystem.

I en pressemelding fra Psion heter det at «vi mener at et åpen-kilde system som Linux åpner nye dører innen mobil teknologi».

U-sving

Mange synes dette er et paradoks i og med at Psion for et par år siden satset alt på å utvikle Symbian, nettopp fordi de mente at om man skulle få bra nok operativsystemer i mobile enheter måtte folk betale for dem.

Men Psion har måttet bite i det sure eplet før. Grunnen til at de sluttet å produsere sin mest populære modell Series 5, var i følge ledelsen at det var ingen som var interesserte i en oppfølger som hadde Bluetooth. Eller en oppfølger i det hele tatt.

Ledelsen i Psion sier at deres første produkter vil komme på markedet i løpet av tredje kvartal i år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse