Annonse


The Sims Bustin’ Out

Interessant nok er spillhistoriens største suksess et konsept der en av de vanskeligste utfordringene er å ikke tisse i buksa.

Siden det faktisk tar en halv time å gå på do er det vanskelig å finne tid til det mellom de to-timers måltidene som en Sim må ha i seg for å kunne takle hverdagene. Heldigvis tar det til gjengjeld gjerne bare én dag på jobb å bli forfremmet, så lenge du møter i godt humør og har lest de riktige bøkene.

Det er de små tingene som teller i The Sims. Dekorere leiligheten sin, vaske seg, lese litt i ny og ne, prate, feste og flørte med naboene. Og målene er de samme som mennesker ofte selv setter seg i løpet av et liv: bygge gode vennskap, skaffe seg en partner, samle mest mulig materielle goder og klatre til toppen av karrièrestigen.

Bustin’ Out

The Sims Bustin’ Out er etterfølgeren til fjorårets Playstation 2-première for The Sims, og er på mange måter også et bedre spill.

Det vil si, her blir vi servert masse ny grafikk og moroe animasjoner, nye sosiale intriger, nye fester, og en marginalt forbedret spillflyt. I tillegg har du nå langt større frihet til å stikke på besøk til venner (i din nye sportsbil), flytte til nye leiligheter og hus, og en rekke fiffige – ofte humoristiske – nye gjenstander å kjøpe.

Men noen vesentlige kvantesprang har ikke The Sims gjennomgått det siste året. Timesvis med matlaging, soving, rengjøring, sofasliting, toalettbesøk, personlig hygiene og traurige sosiale sammenstelninger er fremdeles hovedingrediensene, og de underliggende spillmekanismene fremstår stort sett som de alltid har gjort i denne spillserien.

Skjermbilde fra The Sims Bustin’ Out, for Playstation 2, Xbox og Gamecube.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

På norsk

I motsetning til i fjorårets konsollversjon av The Sims, kan du nå velge å spille på norsk. Simmene snakker naturligvis fremdeles på sitt sjarmerende multinasjonale tullespråk, men grensesnitt og menyer har nå blitt nasjonalt tilpasset.

Selvølgelig betenkelig at oversetteren valgte det sympatiske navnet Martin for spillets drittsekk (han heter Malcolm på engelsk), men likefremt er det unektelig bonuspoeng for at spillet også foreligger på norsk. Særlig når målgruppen er såpass bred som i The Sims.

Vi applauderer forøvrig fornorskete navn som «Dudleif», men stiller samtidig spørsmål til oversatte karrièrevalg som «kroppsvokser i moteoffer-yrket» og helnorske jubeluttrykk som «søtt!» (fritt etter eng. «sweet», formoder vi).

Online

Selv om vi ikke fikk anledning til å utforske denne funksjonen godt nok (så og si ingen andre spillere er online enda), bør vi likevel nevne at de som har gått til anskaffelse av en bredbåndsadapter kan koble seg opp på nettet med Bustin’ Out.

Dette gjelder kun Playstation 2-versjonen, ikke Xbox eller Gamecube, og går ikke først og fremst ut på å spille, men snarere å chatte med andre Sims-spillere og «invitere» dem for å komme og se hvordan din Sims-familie har det.

Hvor er 2’ern?

The Sims Bustin’ Out er et godt spill, i likhet med sine forgjengere, og det er utvilsomt mange som vil sette pris på å få gå gjennom simulerte dagligliv i oppgradert 2004-versjon én gang til. Og dette er jo tross alt «bare» det andre Sims-spillet tilgjengelig for spillkonsollene.

Men Bustin’ Out bærer likevel tydelig preg av at Electronic Arts vil melke mest mulig utav denne spillmotoren mens det ennå er mulig. Spørsmålet er hvordan det hele skal tas videre.

The Sims Online var for mange en stor skuffelse, inkludert for Sims-opphavsmann Will Wright (les intervjuet HER), og har ikke engang blitt lansert i Europa. Vi venter kanskje heller i stedet på The Sims 2, som skal lanseres senere i år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse