PowerMac G5

Annonse


«Big Mac» til salgs

PowerMac G5Nettbutikken MacMall tilbyr Power Mac G5 2 GHz DP til 2799 dollar (18 918 kroner).

En av 1100

Maskinen du får om du legger pengene på bordet er en av de til sammen 1100 Apple-maskinene som utgjorde universitetet Virginia Techs kraftige «regnesentral». Maskinkonstellasjonen het offisielt 1100 Dual 2.0 GHz Apple G5/Mellanox Infiniband 4X/Cisco GigE, men ble på folkemunne bare kalt «Big Mac».

Maskinparken besto av både PowerMac personlige datamaskiner og Xserve servermodeller. På Topp 500-lista over verdens kraftigste datamaskiner ligger fortsatt G5-parken som nummer tre – etter NECs Earth Simulator og Los Alamos Alphaserver.

Billigere enn standardutgaven

Til sammenligning koster en standard G5-maskin med to prosessorer og noenlunde samme data 2999 dollar (20 269 kroner) på AppleStore i USA. Du sparer altså 1351 kroner på å kjøpe pent brukt. Og så får du – som nettbutikken reklamerer med – historien med på kjøpet.

Annonse