bluetooth fyrstikk

Annonse


-Slå av Bluetooth

bluetooth fyrstikkFor en tid tilbake ble det avdekket at man ved hjelp av enkel programvare kan få full tilgang på innholdet i en mobiltelefon med Bluetooth uten at man er paret med den. Denne formen for hacking har fått tilnavnet «snarfing».

Ved hjelp av snarfing kan en inntrenger få tilgang til alt av kontakter, meldinger, e-post og kalenderdata som ligger på en telefon. Informasjonen kan lastes ned til hackerens PC, endres på telefonen eller rett og slett fjernes for godt.

Det er ikke mulig å spore et snarfing-angrep.

-Slå av

Tidligere i uken ble det avslørt at flere av de nyeste håndsettene til Nokia og Sony Ericsson, samt noen modeller av Ericsson er sårbare for snarfing.

Nå går Sony Ericsson ut og ber brukerne av T610, T68i og Ericsson T68, T39 og R520 om å slå av Bluetooth senderne på telefonene sine når de ikke bruker dem.

Dette er selvsagt ikke et veldig brukervennlig alternativ, da mye av poenget med Bluetooth vil forsvinne om man slå av senderen.

Oppgradering

I følge Sony Ericsson er dette problemet fikset i siste versjon av programvare for telefonene. Dersom man har programvareversjon R1A081 er man beskyttet, mens alle andre versjoner er åpne for angrep, skriver News.com.

Har man eldre programvare oppfordrer Sony Ericsson brukerne til å kontakte nærmeste servicesenter for oppgradering.

Produsenten har foreløpig ikke tilbudt brukere gratis oppdatering for telefoner som ikke er innenfor garanti.

Nokia

Også noen av Nokias telefoner er sårbare. 6310, 6310i, 8910 og 8910i er like utsatte for problemet som Sony Ericssons modeller.

Selv om Nokia tidligere i uken anerkjente at problemet eksisterer på deres håndsett, har de enda ikke gått ut med noen anbefaling til brukerne.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse