Anti-virus 1

Annonse


Microsoft med MyDoom-kur

Anti-virus 1Virusfjerneren, som ble lagt ut i natt norsk tid, kommer på et tidspunkt da mange av antivirusselskapene har avblåst infeksjonsfaren helt eller delvis.

Fjerner alle typer

Det finnes fortsatt infiserte maskiner der ute, men spredningen er nå på under en tidel av det nivået det var på da MyDoom-epidemien raste som verst.

Miccrosoft-verktøyet tar imidlertid vekk alle kjente varianter av viruset: MyDoom.A, MyDoom.B, DoomJuice.A og DoomJuice.B.

Verktøyet kan lastes ned fra Microsoft.com.

Annonse


Microsoft-angrep avverget?

MyDoom.B skulle sette i gang et angrep mot Microsoft. Mange har hevdet at flere Microsoft-tjenester ble midleritidig lammet, men dette er ikke bekreftet verken fra Microsoft eller annet hold.

Det er imidlertid på det rene at MyDoom.A-viruset klarte å tvinge SCOs nettsted i kne. Det omstridte selskapet, som har gått kraftig ut mot Linux-miljøet, reddet seg imidlertid ved å opprette et nytt nettsted.

Dusørene som ble utlovt av SCO og Microsoft på til sammen 3,4 millioner kroner har så langt ikke blitt utbetalt, og ingen gjerningsperson(er) er funnet.

Antydninger om at det skulle stå Linux-fanatikere bak MyDoom har blitt kraftig klubbet ned i vide kretser, og så langt er det ingenting som tyder på at så er tilfelle.

Annonse