Annonse


iPod-svindel på eBay

På auksjonstjenesten eBay, som også har mange kunder i Norge, dukker det i følge Wired.comstadig oftere opp lure metoder for angivelig å få varer langt rimeligere enn listepris.

Premie til storkunder

Tilbrudene varierer, men ett av de vanligste er påstanden om at du kan få «gratis» iPod MP3-spiller dersom du skriver deg på en liste over folk som skal kjøpe CD-plater eller DVD-plater for for eksempel 400 kroner hver.

Mange nettbutikker opererer rett nok med premier til storkunder. Og ideen er at jo flere som kjøper sammen, desto flere premier blir det. Men premiene er nødvendigvis færre enn kjøperne på slike pyramidesystemer, og noen må ende opp med svarteper. Samt kanskje en haug med uinteressante DVD-filmer..

– Klart ulovlig

eBay sier de så langt ikke har vært klar over problemet så langt, og at de regner det som marginalt.

Mens det amerikanske myndighetsorganet FTC (Federal Trade Commision) mener at virksomheten helt klart er ulovlig og vil ta fatt idet.

Annonse


Annonse