EU Internett

Annonse


EU kan forby fildeling

EU InternettI følge tall fra bransjeorganisasjonen IFPI er omtrent hvert tredje album solgt på verdensbasis en ulovlig piratkopi.

I deler av Europa og EU er det store problemer med denne formen for organisert kriminalitet. EU har derfor utarbeidet et lovforslag som skal gjøre det lettere å stoppe denne virksomheten.

Haleheng

Men selv om EU Parlamentet ikke har bedt om det har kommisjonen som har utarbeidet lovforslaget tatt med regler som vil gjøre det totalforbudt å distribuere musikk via P2P-nettverk, skriver Infoworld.

Fildeling er i dag ikke ulovlig i seg selv. Og det er heller ikke ulovlig å ha programmene på PC-en. Det som er ulovlig i mange land er å kopiere og / eller manipulere åndsverk. Dette vil da inkludere å rippe en CD til MP3 og deretter dele den via P2P.

Annonse


Motgang

Men det er mange som allerede har meldt kraftige protester mot forslaget. Personvern-organisasjoner kaller dette for direkte overvåkning av borgerne i EU.

Også ISP-ene kommer med kraftige protester. Kommer en slik lov gjennom, betyr det at de må bruke sine ressurser på å nettopp overvåke sine abonnenter, og sladre til myndighetene om man oppdager trafikk som kan være P2P-relatert.

Som Internettilbyder vil man da også bli kalt inn i rettssaker for å stille med bevis mot fildelere som er anklaget.

De færreste vil vel dessuten synes at en privatperson som bedriver fildeling hjemme er i samme kategori som kriminelle med store CD-kopieringsfabrikker i Øst-Europa.

Annonse