Thinkpad X40

Annonse


IBM lanserer «Thinpad»

Thinkpad X40Legger vi så til en batterilevetid på opptil sju og en halv time (med 8 cellers batteri og optimal bruk), ser det ut til at «Big Blue» på Kolbotn har en vinner for de som ikke vil følge trenden med svære 17-tommers desktoperstattere.

Fra 24 til 27 tusen

Prisene (med moms) starter på litt over 24 000 og nærmer seg 27 000 om du vil ha full pakke. Den enkleste modellen har bare modem, og må oppgraderes for å kunne ta i bruk trådløst WiFi-nett.

Den dyreste varianten har innebygd støtte for 802.11a, b og g, samt Bluetooth og 512 MB internminne.

Centrino-drevet

Samtlige modeller har Intels nye strømsnille Centrino Pentioum M 1.2 Ghz prosessor, 12 tommers skjerm, 40 GB harddisk, brønn for SD-kort og to USB-innganger. En av dem med nok strøm til å drive enheter som ellers krever ekstra strømforsyning.

Annonse


Du kan velge mellom 4 og 8 cellers batteri. I praksis er vektforskjellen ikke-eksisterende – forksjellen består i batterilevetid og pris.

Ekstrautstyr

Maskinene har ikke innebygd diskstasjon, men en DVD-leser eller en kombinert CD-brenner og DVD-leser (begge ekstrautstyr) kan kobles til ved å feste en egen dokkingstasjon (Ultrabay) under maskinen. Denne er i tillegg til brønn for diskstasjoner utstyrt med serie-, parallell- og USB2-inn/utganger. Men ikke med FireWire..

IBM leverer også en ekstra, ekstern harddisk i iPod-størrelse. Denne finnes både i 20 GB og 40 GB-variant, men bare 40 GB-utgaven er tilgjengelig i Norge.

Samtlige modeller kan bestilles nå, og leveres fra 24. februar.

Annonse