virus orm lite bilde

Annonse


– MyDoom-dusør gjør vondt verre

virus orm lite bildeSelskapene SCO og Microsoft har til sammen utlovt 3,4 millioner norske kroner til personer som framskaffer opplysninger som kan bidra til å oppspore den eller de som står bak det plagsomme og farlige MyDoom-viruset.

Fremmer kriminalitet

Viruset blir nå regnet som det verste noen gang, og har infisert hundretusener av maskiner verden over så langt.

I følge danske IT-eksperter bidrar dusørene mer til å fremme IT-kriminalitet enn å forhindre den.

– Selvtekt

– Å fange en mistenkt eller ettersøkt er en oppgave for ordensmakten, altså politiet. Ikke enhver privatperson som ser seg fristet til å tjene penger, sier Chris Østergaard i sikkerhetselskapet Comendo til Comon.dk.

Annonse


Han mener at dusører fra privatpersoner og private selskaper er en form for selvtekt som ikke kan aksepteres av samfunnet.

– Bare opptatt av penger

Østergaard får støtte av kollega Ole Schmitto i det konkurrerende firmaet eSec.

– At dusørjegere vil begå ulovligheter for å finne opphavsmannen, hersker det liten tvil om. De vil anvende alle midler for å få dusøren, hva som enn kreves. For dem handler det om dusøren, ikke om å stoppe et nytt virus eller beskytte andres data, sier Schmitto.