Abdul Karam

Annonse


Linux-guru i toppmøte

Abdul KaramEtter møtet uttalte Stallman til den indiske avisen The Hindu at presidenten langt på vei var enig med ham i at utviklingen av programvare måte ses i sosialt og politisk perspektiv, og ikke bare som teknologi.

Godt forberedt

Presidenten hadde forberedt seg godt ved å laste og lese ned Sam Williams biografi om Stallman på forhånd.

I løpt av det 40 minutter lange møtet diskuterte Stallman og presidenten mulighetene for å øke bruken av åpen kildekode i India.

Microsoft på gangen

I India finnes mye kompetanse på Unix og Linux, og det har flere ganger blitt snakket om at landets enorme offentlige sektor skal gå helt over til åpen kildekode.

Mens Stallman og presidenten snakket, satt Microsoft i utenfor regjeringskontoret og ventet på å få komme til orde med sitt syn. Bill Gates og Microsoft har drevet en intens lobbyvirksomhet overfor India, for å hindre at de går over til Linux. Samtalene har vært ledsaget av store pengegaver til undervisning.

Stallman hevdet på sin side overfor president Kalam at Microsofts gaver til det indiske skoleverket kan sammenlignes med det britiske kolonistyrets utdanning av den sosiale eliten i landet, slik at resten av landet kunne holdes nede.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse