Sony Ericsson T610

Annonse


Stjerneår for mobil og PC

Sony Ericsson T610Dette viser ferske tall som Elektro- og Elektronikkbransjen (EE-bransjen) offentliggjorde i dag.

Det omsettes PC-er, DVD-spillere, mobiltelefoner, TV-apparater, videokameraer, hifi/hjemmekino og bærbare musikkspillere som aldri før.

Kamera og MMS

Nesten 1,7 millioner av oss kjøpte seg ny mobiltelefon, noe som i stor grad kan tilskrives nye funksjoner som MMS og kamera.

392 000 kjøpte ny TV, og nå har snart hver eneste nordmann som ikke jukser på lisensen sin egen TV. Bredskjermformatet står for 40 prosent av salget. Plasma- og LCD-skjermer er i ferd med å ta av, selv om prisene er høye. I fjor ble det solgt 9000 LCD-TV-er og 5000 plasma-TV-er. Og da er ikke rene dataskjermer medregnet.

Annonse


583 000 PC-er solgt

På PC-siden sitter EE-bransjen både på tall fra IKT Norge og den tradisjonelle forbrukerelektronikkbransjen. Totalt ble det solgt 583 000 PC-er i Norge i fjor. Rundt 30 prosent av disse ble solgt til privatpersoner.

Salget av bærbare PC-er fortsetter å stige, og i fjor lå andelen på 38 prosent. I omsetning lå verdien på PC-ene minus programvare på i underkant av tre milliarder kroner.

4500 i snitt

Mobiltelefoner sto for den største veksten, med hele 82 prosents økning siden 2002. Datautstyr er en god nummer to med like under 19 prosent.

Deler du tallene på antallet innbyggere i Norge, kjøpte hver av oss hjemmeelektronikk for 4500 kroner i gjennomsnitt i 2003.

Hele statistikken finner du på EE-bransjen.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse