Annonse


Intel varsler 64-bit for forbrukere

Det var Intel-sjef Paul Otellini som annonserte Intels planer om å gi 32-bits prosessorer en oppgradering til 64-bits, melder nyhetstjenesten Reuters.

– Du kan være rimelig sikker på at når det er programvare på plass fra et applikasjons- og operativsystem-standpunkt, så vil vi være der med 64-bit, sa Otellini i et webcast-intervju.

Intel er forlengst inne på 64-bits prosessering i sine server-prosessorer, men har foreløpig holdt seg unna på forbrukerfronten. Konkurrent AMD innførte derimot på sin side i fjor Clawhammer-prosessoren, som nettopp er ymtet på å gi vanlige desktop- og hjemme-brukere tilgang til 64-bits databehandling.

Hvorfor 64-bit?

De fleste vanlige applikasjoner benytter seg fremdeles av 32-bits databehandling, men en overgang til 64-bit – som nå ligger ett skritt nærmere, med både Intel og AMDs velsignelse – kan gi fordeler og økt ytelse innen videoproduksjon, spill, og andre krevende oppgaver.

Annonse


En annen fordel med 64-bit er at man kan overkomme dagens minnebegrensning på 4 gigabyte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse