Nikon Coolwalker

Annonse


Nikon med bilde-«walkman»

Nikon CoolwalkerCoolwalker MSV-01 er navnet, og prisen vil ligge på rundt 6000 kroner. Bildene vises på en 2.5 tommers LCD-skjerm, og det er innbygd programvare for organisering og enkel redigering.

I utgangspunktet støtter enheten bare Compact Flash-kort, men det finnes adaptere for de andre korttypene. Levetiden for det oppladbare Lithium Polymer-batteriet er satt til 1,5 time ved kontinuerlig bruk.

Du kan koble Coolwalker direkte til PictBridge-kompatible skrivere, uten å gå veien om PC først.

Ny speilrefleks

Nikons «billige» digitale speilrefleks D70 går rett i strupen på Canons populære 300D. Prisen vil ligge på 12 000 kroner når det kommer til Norge i løpet av mars.

Annonse


Dette er veiledende pris, og den ligger om lag på det samme som Canons listepris. Men i dag kan du få et 300D-hus ned i 9000 kroner, så det ville ikke overraske oss om Nikon-kameraet raskt synker.

D70 beskrives av Nikon-importøren Interfoto som tilfredsstillere både for både nybegynnere og profesjonelle fotografer.

Hittil har D100-modellen til rundt 15 000 kroner vært eneste noenlunde betalbare alternativ for den som sitter med en stor samling Nikon-objektiver.

D70 er i likhet med D100 kompatibel med de fleste av Nikons objektiver, men det optimale er de nye Nikon-objektivene som er tilpasset digital fotografering.

Om du vil ha med objektiv, har Nikon to tilbud: 13 000 med 28-80 mm G-objektiv og 16 000 med et nytt 18-70 mm objektiv.

En grundig forhåndsomtale av kameraet finner du på dpreview.com.

Ny Coolpix

Nikon. lanserer i samme slengen en ny toppmodell i Coolpix-serien, 8700. Dette avasnserte kompaktkameraet vil koste om lag 13 000 veiledende, noe som kan virke dyrt når du får speilrefleks for mindre. Kameraet vil være i butikkhyllene om en måneds tid. En grundig gjennomgang finner du på Akamera.no.

I tillegg kommer Nikon med den nye Speedlight-blitsen SB600, som er spesialtilpasset D70 og koster i overkant av 3000 kroner.

Pressemeldingene finner du påInterfoto.no.

Annonse