Virusmonster

Annonse


Nytt virus truer millioner

VirusmonsterViruset forkler seg som en uskyldig feilmelding, og infiserer nye maskiner i forrykende tempo.

Antiviruseksperter stempler ormeviruset som det verste på flere måneder, og mener MyDoom – eller Novarg, som det også blir kalt – ligger an til å infisere flere maskiner enn notoriske Nimda fra 2001, skriver CNN News.

Ormen forkler seg som en epost med en feilmelding om at en mail fra en av kontaktene dine ikke lot seg vise på vanlig måte, og akkompagneres av forskjellige typer vedlegg, som .bat, .exe, .zip og .scr.

Ligg unna vedlegget!

Som regel lyder emnefeltet i virusmailen «The message cannot be represented in 7-bit ASCII encoding and has been sent as a binary attachment».Viruset bruker også et Windows-ikon for å gjøre MyDoom enda mer effektiv i å lure folk til å åpne vedleggene sine.

Ormen gjør forskjellige typer ugang, og kan blant annet installere bakdører og andre programmer som gjør det lettere for andre å snappe opp passordene dine eller bryte seg inn på maskinen din.

Angrep SCO

Ifølge CNN har MyDoom også organisert et DDoS-angrep (Distributed Denial of Service) mot nettstedet til SCO, som var nede for telling i går.

Mer informasjon om viruset, og hvordan fjerne det, finner du blant annet HER

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse