iTunes Music Store

Annonse


Euro-kaos stopper iTunes

iTunes Music Store– Vi vil komme i gang i løpet av året, men jeg kan ikke si noen eksakt dato. Vi arbeider veldig hardt for å få det til, sier Apples Eddy Cue til nyhetsbyrået Reuters.

Tyskere og franskmenn

I dølge byrået er det nå usikkert om Apples virtuelle platebutikk blir lansert i Europa i løpet av april, slik planen var.

Uforutsette og sær-europeiske problemer står i veien. For eksempel er det ingen selvfølge at tyskerne skal få høre den samme musikken som franskmennene – på samme tid. Nei, plateselskapene har ulike lanseringsplaner for de to markedene, selv når det gjelder samme utgivelse med samme artist.

Kontrakter med ulike selskaper

I mange tilfeller har artister kontrakt med forskjellige selskaper i forskjellige land, noe som gjør det umulig å selge dem på tvers av landegrensene.

Annonse


Endelig er systemene for nettbank og kredittkort ofte forskjellige, også innefor EU. Det samme er lovgivningen når det gjelder kredittkort og kjøp på nettet.

Stor USA-suksess

I USA har iTunes Music Store vært en fantastisk suksess, med over 30 millioner nedlastinger så langt. Den europeiske platebransjen håper de allerede første året vil passere 50 millioner nedlastinger.

Hvis de i det hele tatt kommer i gang…

Annonse