E ink papir skjer

Annonse


Digitalt «papir» i 2005

E ink papir skjerPhilips er Europas største elektronikkprodusent, og en av verdens tre største produsenter av elektronikk til hjemmebruk. Det er derfor ikke snakk om et kuriosa-produkt fra en liten bakgårdsvirksomhet, men et masseprodukt som det virkelig satses på.

Last ned nettsider

I første omgang satser Philips på et fem tommers display som kan vise digital bildeinformasjon. Displayet består av tynne plastledere, og oppfører seg nesten som papir. Det kan rulles sammen i en beholder som ser ut som en fyllepenn.

Om du kobler displayet til en PC eller mobiltelefon med forbindelse til nettet. kan du laste ned nettsider og lese og oppdatere dem på «papiret».

1 million i året

Foreløpig er displayet bare svart-hvitt, så det vil nok egne seg bedre til tekst enn til bilder.

Annonse


Teknologien stammer fra selskapet E Ink, som er basert i Cambridge utenfor Boston i USA.

– Vi er nå klare til å produsere i større kvanta. Det er ikke lenger et forskningsprosjekt. Vi kommer til å bygge en fabrikk som i 2005 burde kunne produsere en million sammenrullbare skjermer i året, sier en Philips-talsmann til nyhetsbyrået Reuters.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse