Radioklokke 1983

Annonse


Finn dine gamle dingser

Radioklokke 1983Lommekalkulatoren hadde så vidt blitt allemannseie, PC-en var langt unna og Internett noe som holdt til på Blindern. Men verden var full av alt fra kassettspillere med 150 knapper til armbåndsur med røde tall og batterilevetid på to timer.

Analog verden

Vi snakker selvsagt om 1980-tallet, da verden stort sett var analog, lyden lå på LP-plater og mobiltelefoner var tunge kasser toppsjefene i dress hadde slaver i blå overalls til å bære for seg.

Entusiastene bak Pocketcalculatorshow.com mener at gammel forbrukerelektronikk har sjel, og vil gjerne ta vare på den. De formidler kjøp og salg av gamle gadgets, og deltar ivrig på kongresser der retro-techerne samles.

Bærbare kassettspilere

Derfor har de laget et nett-museum der mye av det som en gang var kjent og kjært for dagens 40-åringer ligger. Og de som er noenogtjue, kan få seg en aldri så liten latter over hvor underlig verden var da de ble født.

Annonse


På sidene ligger et utvalg av de første digitale armbåndsurene fra Casio, Citizen og andre, flotte bergsprengere (eller ghettoblastere) som første generasjons hip hop-ere brukte da de tok en breakdance på gata, samt et utvalg av de første bærbare kassettspillerne – med og uten radio.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse