Annonse


Vil stoppe nettvalg-forsøk

Av alle regjeringsorganer er det faktisk det amerikanske forsvarsdepartementet som har ansvaret for utviklingen av det nye e-valgsystemet som på sikt er ment å gi amerikanske statsborgere muligheten til å avgi stemme ved valg via Internett.

Sårbare forsøk

I første omgang gjelder det forhåndsstemmer fra amerikanere i utlandet. Disse stemmene blir nå avgitt via tradisjonell postgang.

Det har ikke manglet på advarsler, og lignende systemer som er testet ut i enkelte delstater har vist seg å være sårbare. Men nå er det alvor.

Kraftig kritikk

Det såkalte SERVE (Secure Electronic Registration and Voting Experiment)-prosjektet møter nå kraftig kritikk fra en tung forskergruppe sammensatt av professorer og forskere ved flere av USAs fremste universiteter.

Annonse


I rapporten som forskerne har skrevet heter det i følge nyhetsbyrået Reuters at hackere enkelt kan lamme systemet ved såkalte DoS (Denial Of Service)-angrep, der nettsider blir utsatt for falsk trafikk.

– Stopp forsøket!

Rapporten nevner også muligheten for at falske nettsider kan brukes til å skaffe seg tilgang på stemmene, og dermed både sjekke innholdet og endre det.

– På grunn av at faren for et vellykket angrep i stor skala er så stor, anbefaler vi nølende å stoppe utviklingen av SERVE og ikke prøve ut noe lignende i framtida før Internett og verdens hjemmedatamaskiner har blitt fundamentalt endret eller at et eller annet ufortsett sikkerhetsgjennombrudd kommer, heter det i rapporten.

Annonse