whitebox

Annonse


TEST: Whitebox CL4+

ITavisen.no har fått prøve maskinen, noe som viste seg å være et hyggelig bekjentskap. Den store skjermen og de kraftige ytelsene gjør at maskinen løser alle de oppgaver vi pålegger den med glans. Spill med tung grafikk, videoredigering eller TV-titting – her kunne vi gjøre det meste på en gang.

Flyttbar

Som bærbar PC er dette ikke noe drømmeprodukt. 4,3 kilo og utvendige mål på 39,5×27,5×4 cm tilsier at maskinen ikke er noe du vil bære med deg over alt. Men har du et hjemmekontor med begrenset plass kan en slik maskin godt erstatte den stasjonære PC-en.

Stor skjerm

Den store skjermen på 1440×900 punkter gir et godt utgangspunkt både for spill, DVD og videoredigering. Ved grafisk arbeid gir den ekstra bredden mulighet for å hente opp flere verktøypalletter uten at det kommer i veien for grafikken du jobber med.

Bredden på maskinen gjør også at du kan ha et fullverdig tastatur (99 taster og eget talltastatur).

Reise-TV med opptaker

TV-tuneren leveres med fjernkontroll og gir deg mulighet for å ta opp TV-programmer til harddisken. Den kan også programmeres slik at den tar opp programmer mens du er borte.

I overkant av skjermen sitter et lite kamera. Du kan ta opp video, eller bruke det som WEB-kamera.

Kraftig

En av årsakene til at maskinen oppfattes som rask er Pentium 4 prosessoren på 3,2 GHz, som jobber med en 800 Mhz systembuss og et 8X AGP ATI M10-P Mobility Radeon 9600 PRO 3D-aksellerator skjermkort (puhh!). 512 MB 400MHz DDR SDRAM gjør også sitt.

Maskinen har det meste av inn- og utganger. Her finnes 56K V90 fax/modem og innbygget 10/100/1000 Mbps nettverkskort. Maskinen vi testet hadde ikke noe innbygget trådløst kort, men mot et tillegg i prisen får du også dette.

Porter

Ellers er det en mini Firewire-port, 2 stk USB 2.0-porter og TV-utgang. Ellers har du den vanlige parallellporten, en seriellport og selvsagt VGA-utgang til ekstern skjerm.

DVD-brenning

Maskinen har siden 5. januar hatt DVD-R/RW, DVD/CDRW Combo Drive. Vårt testeksemplar hadde imidlertid ikke brennemuligheter for DVD.

Høyttalerne i maskinen gir god lyd til bærbar å være, men ettersom dette er en maskin som nok vil tilbringe det meste av sin tid på en fast plass anbefaler vi like vel at du kjøper noen rimelige eksterne PC-høyttalere. Det forundrer oss også at en multimediemaskin ikke har hardware volumkontroll. Ellers byr maskinen på 6-kanalers lyd ut for den som vil koble den til hjemmekinoanlegget.

Med en totalpris på under 20.000 kroner (utstyrt som vårt testeksemplar med 60 GB harddisk) er dette et produkt som kommer godt ut sammenlignet med tilsvarende produkter fra mer kjente leverandører. At Whitebox er et lite og ukjent selskap gjør oss imidlertid litt skeptiske med tanke på service og brukerstøtte.

Ellers finner du de nøyaktige spesifikasjonene fra Whitebox her.

Annonse


Annonse