briller

Annonse


Se hvem som ljuger

brillerDen nye brillen skal kunne brukes av sikkerhetsvakter på flyplasser for å avsløre terrorister, av politimenn som avhører mistenkte og av militær etterretning. Så slipper etterforskerne å sjekke om du er svart på tunga, eller om nesa di vokser.

Selv gleder vi oss til å kunne sette på oss slike briller neste gang vi skal følge partilederdebatten på TV, eller finne ut hvem i husstanden som tok den siste sjokoladekjeksen.

Stemmemønster

Teknologien i brillen er utviklet av matematikeren Amir Lieberman fra israelske Nemesysco. Lydbølgene fra stemmen analyseres ved hjelp av 8000 forskjellige algoritmer, og skal gi høyere nøyaktighet enn ordinære løgndetektorer som måler fysiske endringer i hjerterytme osv.

Politiavhør

Egentlig er det politiet og forsikringsbransjen som er målgruppen, men det amerikanske selskapet V Entertainment (!) har bakt det hele inn i en brille og satser i første omgang på privatmarkedet. Årsaken er at politiapplikasjonen ikke er ferdig utviklet.

Under CES tidligere denne måneden viste selskapet frem en solbrilleversjon som brukte grønt, gult og rødt lys for å indikere troverdigheten i et utsagn.

Forelskometer

Teknologien kan også brukes for å måle andre følelser som spenning eller redsel, og en egen kjærlighetsdetektor for bruk med båndopptak og mobiltelefonsamtaler skal kunne vise hvor forelsket personen du snakker med er.

En versjon for PDA (PPC) kan lastes ned fra www.v-entertainment.com.

I følge produsenten skal programmet med 96 prosent nøyaktighet kunne fortelle hvor mye personen du snakker med elsker deg. Neste måned kommer også en PC-versjon, skriver Eetimes.

Annonse


Annonse