Hopp til navigasjon Hopp til innhold

QuickTime i HP-PCer

HP kommer til å legge Apples videospiller QuickTime på sine nye PC-er. Fra før av har de bestemt seg for å selge iPod i egen innpakning.

Quicktime
Forbindelsen mellom Apple og HP blir stadig tettere – til irritasjon for Microsoft. I følge en artikkel i New York Times er avtalen mellom de to selskapene langt mer omfatende enn det som har kommet fram til nå.

Rendezvous i alle PC-er

Foruten HPs iPod-utgave og iTunes som standard på nye HP-PCer, vil selskapet legge inn to andre Apple-teknologien i sine produkter: Videospilleren QuickTime og nettverkssystemet Rendezvous.

Rendezvous er et system som gjør det lettere for datamaskiner å gjenkjenne andre enheter på nettverket, uten at maskinen trenger å settes opp aktivt. Dette systemet er innebygd i Apples operativsystem OS X, men er i utgangspunktet åpent og dermed fullt ut Windows-kompatibelt.

– Forvirrer kundene

Da det ble kjent at HP både vil selge iPod under eget merke og legge inn Apples musikkprogram iTunes på sine maskiner, påsto Microsoft at HP på denne måten forvirrer kundene og at iTunes låser brukeren til Apples standarder.

Ved å bruke Microsofts plattform kan man derimot bruke ulike spillere med forskjellig programvare om hverandre, mente selskapets mediesjef David Fester.

Stikkord: lydogbilde, Maskinvare, programvare, windows