Toshiba 17 tommer

Annonse


Toshiba åpner Norges-kontor

Toshiba 17 tommerDell og Hp er bærbar-vinnerne, Toshiba den store taperen. På 1990-tallet var Toshiba desidert størst, men har slitt med kvalitetsproblemer de senere årene.

Kutter kostnader

Selskapet har heller ikke fulgt opp den knallharde konkurransen, som har sendt laptop-prisene til et historisk bunnivå.

Toshiba er blant de fem største av bærbare PC-er i verden. I Norge har de solgt gjennom distributøren Scribona. I tillegg til eget salgskontor og Scribona, vil de knyttet til seg en ny forhandler. Kostnader skal kuttes.

Prispress

På verdensbasis har prispress fra HP og Dell snudd Toshiba-regnskapene fra svart til illrødt. Selskapet regner med å tape 196 millioner dollar i finansåret som avsluttes i mars. Analysebyrået J.P Morgan tror tapene vil bli langt høyere – mellom to og 2,5 milliarder norske kroner, skriver Reuters.

Annonse


Toshiba har redusert staben med 500 ansatte og satt ut store deler av produksjonen. Analytikerne mener kraftigere lut må til for å oppnå fremgang på salgsstatistikkene.

Mer direktesalg

De foreslår blant annet økt direktesalg, kutt i lagerbeholdninger, mindre penger på forskning og utvikling og flytting av produksjon til lavkostland i Asia.

Torsdag 22. januar presenterer Toshiba sin nye organisasjon i Norge. Samtidig lanserer selskapet to nye modeller. Selskapet åpner også et nordisk kontor.