Toshiba 17 tommer

Annonse


Toshiba åpner Norges-kontor

Toshiba 17 tommerDell og Hp er bærbar-vinnerne, Toshiba den store taperen. På 1990-tallet var Toshiba desidert størst, men har slitt med kvalitetsproblemer de senere årene.

Kutter kostnader

Selskapet har heller ikke fulgt opp den knallharde konkurransen, som har sendt laptop-prisene til et historisk bunnivå.

Toshiba er blant de fem største av bærbare PC-er i verden. I Norge har de solgt gjennom distributøren Scribona. I tillegg til eget salgskontor og Scribona, vil de knyttet til seg en ny forhandler. Kostnader skal kuttes.

Prispress

På verdensbasis har prispress fra HP og Dell snudd Toshiba-regnskapene fra svart til illrødt. Selskapet regner med å tape 196 millioner dollar i finansåret som avsluttes i mars. Analysebyrået J.P Morgan tror tapene vil bli langt høyere – mellom to og 2,5 milliarder norske kroner, skriver Reuters.

Toshiba har redusert staben med 500 ansatte og satt ut store deler av produksjonen. Analytikerne mener kraftigere lut må til for å oppnå fremgang på salgsstatistikkene.

Mer direktesalg

De foreslår blant annet økt direktesalg, kutt i lagerbeholdninger, mindre penger på forskning og utvikling og flytting av produksjon til lavkostland i Asia.

Torsdag 22. januar presenterer Toshiba sin nye organisasjon i Norge. Samtidig lanserer selskapet to nye modeller. Selskapet åpner også et nordisk kontor.

Annonse


Annonse